skip to Main Content

Laser ontharing

Naast de categorie mensen met een regelrechte overbeharing, hebben veel mensen last van haargroei op de benen, de rug, de bikinilijn, in het gezicht of elders op het lichaam. Het scheren van de bikinilijn levert vaak irritatie op met zichtbare rode pukkeltjes. Ook ingroei van haren leidt tot ontstekingen.

Harsen, epileren c.q. elektro-epileren zijn tijdrovende en vaak pijnlijke methoden die bovendien slechts een tijdelijke oplossing bieden. Met de elektrische epilatie moet ieder haarzakje afzonderlijk behandeld worden. Met één lichtflits worden honderden haarzakjes tegelijk vernietigd.

In de Alizonne kliniek wordt de meest geavanceerde techniek gebruikt: de Lumenis One, waarin zowel IPL (intense pulsed light) als laser (Lightsheer) inzetbaar zijn als snelle en duurzame oplossingen voor ongewenste haargroei.

De IPL-apparatuur is in staat lichtflitsen te produceren van verschillende golflengten, welke worden bepaald door de gekozen filtering van het licht. De keuze van een golflengte wordt bepaald wordt door het huidtype, de haarkleur en dikte en het lichaamsdeel. Er wordt dus een selectieve lichtbundel op de huid gegeven. Het licht wordt geabsorbeerd door het pigment in het haarzakje, dat door deze energie vernietigd wordt. Dit haarzakje kan geen nieuwe haar meer produceren. De omringende weefsels en de erboven liggende huid blijven onveranderd omdat deze niet gevoelig zijn voor de gekozen golflengte van de lichtbundel.

Het IPL-handstuk van de Lumenis One heeft een gekoeld saffierfilter, waardoor de ingebrachte energie minder voelbaar is en de huid optimaal beschermd wordt. Een grote sortering filters maakt een uitgebreide keuze van golflengtes mogelijk waardoor behandelingen van elke huidskleur mogelijk is.

Met de elektrische epilatie moet ieder haarzakje afzonderlijk behandeld worden. Met één lichtflits worden honderden haarzakjes tegelijk vernietigd.

Lichaamsharen groeien continue en doorlopen verschillende groeifasen. Bovendien liggen de haarzakjes op onderling verschillende diepte in de huid. Er zijn haarzakjes die bezig zijn een nieuwe haar te vormen naast haarzakjes die een volwassen haar bevatten. Omdat haarzakjes alleen in een bepaalde fase van hun groeicyclus gevoelig zijn voor de lichtflits, zijn voor een duurzame ontharing minimaal 6 behandelingen nodig.

Doordat er telkens een opwarming van het weefsel plaats vindt wordt het weefsel vaster en dikker. Daarom is het belangrijk om de juiste hoeveelheid energie te geven per opeenvolgende behandeling. Ook is het gebleken dat wisseling van golflengtes een beter effect geeft dan telkens dezelfde golflengte. Daarom is de Lumenis One uitgerust met een tweede ontharingsmethode, de diodelaser (Lightsheer).

Door afwisselend met de IPL én de Lightsheer te behandelen is het uiteindelijke resultaat beter. Het blijkt dat dunne haren beter reageren op de IPL en dikke haren beter op de Lightsheer. Aangezien iedereen haren van verschillende dikte heeft is toepassing van de combinatiebehandeling het meest effectief.

Elke lichaamshaar groeit uit een haarzakje waarin pigment is opgenomen. De apparatuur wordt op deze specifieke kleur ingesteld en daardoor zal het pigment alle energie van lichtbundel opnemen, waardoor het haarzakje met de haar vernietigd wordt. Blonde en grijze haren bevatten weinig of geen pigment en zijn dus niet geschikt voor een lichtbehandeling van welke aard dan ook. Haren die donkerder zijn dan de huidskleur zijn het meest geschikt voor de behandeling.

De IPL en Lightsheer apparatuur wordt door een computer gestuurd en kan daardoor worden ingesteld op haarkleur, huidtype, lichaamsdeel en dichte of minder dichte haargroei. Hierdoor is het mogelijk op een absoluut veilige manier een ontharingsbehandeling uit te voeren zonder de omringende huid te beschadigen.

De in de Alizonne-kliniek gebruikte IPL- en lasertechniek behoort tot de absolute top. De kwaliteit van deze apparatuur, gecombineerd met de kennis en ervaring van de behandelaars staat garant voor een veilige behandeling en de best mogelijke resultaten.

Back To Top