skip to Main Content

Laser ooglidcorrectie

Het normale verouderingsproces veroorzaakt een elasticiteitsafname in de huid. De huid neemt daardoor in lengte toe en dit veroorzaakt rimpels en plooitjes. Bij de bovenste oogleden resulteert dit in het overhangen van het ooglid. De oogleden voelen zwaar aan en zijn soms gezwollen. Je gezicht krijgt een vermoeide uitdrukking. Met een relatief kleine ingreep kan de overtollige huid worden verwijderd.

Bij de onderste oogleden is er vaak sprake van wallen of rimpels. Rimpels zijn het gevolg van huidelasticiteitsverlies. Wallen worden veroorzaakt doordat er vocht wordt vastgehouden in het overtollige vetweefsel onder het oog. Soms zijn er donkere kringen onder de ogen.

Er zijn twee verschillende behandelingsmogelijkheden: een laser blepharoplastiek of een laser resurfacing. Tijdens een consult wordt bekeken welke van deze behandelingen voor jou de meest geschikte is.

Laser blepharoplastiek

Voorafgaand aan de ingreep wordt het te verwijderen huidgedeelte van het ooglid aangetekend. Er wordt onder de huid een verdovingsvloeistof ingespoten; de oogleden voelen dan wat zwaar aan. Vervolgens wordt met de CO2 laser, op de afgetekende lijn, de huid verdampt waardoor deze loslaat van de onderlaag. Soms is het noodzakelijk om een gedeelte van het vet- en/of spierweefsel weg te nemen. Daarna wordt de huid gesloten met een onderhuidse hechting. Het “litteken” wordt in de plooi van het ooglid gemaakt zodat deze niet opvalt.
Het voordeel van het gebruik van een laser is, dat er tijdens de ingreep geen bloeding optreedt en de genezing daardoor over het algemeen sneller verloopt. Prijs voor een ooglidcorrectie van de onderste oogleden is 1350,-

Laser resurfacing

Indien er sprake is van geringe huidverslapping zonder overtollige vetweefsels, is alleen een verdamping van de bovenste huidlaag van het ooglid voldoende. Onder de huid wordt een lokale verdoving gespoten en vervolgens wordt de huid met de laser verdampt. Er ontstaat een schaafwondje, dat na 4 tot 7 dagen genezen is. Een hechting is niet nodig en er ontstaat dus ook geen litteken.

Back To Top