skip to Main Content

Injectables

Er is een enorme keuze aan injectables (injecteerbare middelen voor rimpelbehandeling). Het is daarom van belang dat het juiste product gebruikt. De keuze voor een bepaald product wordt mede bepaald door uw conditie, het huidprobleem en de mogelijkheden. Drs. Claudia van der Lugt heeft sinds 1997 een enorme ervaring opgebouwd in huid- en rimpelbehandelingen en behoort daardoor tot de experts op dit gebied.

Er is voor de behandeling van rimpels en plooien keuze uit een groot assortiment injectables. De oorzaak van het ontstaan van de rimpels en plooien, bepaald in grote mate de keuze voor een injectable. In houdbaarheid variëren de diverse producten van tijdelijk tot zeer langdurig. Bij een behandeling met injectables is het belangrijk een onderscheid te maken in permanente en niet permanente middelen.

Permanente middelen zijn niet door het lichaam afbreekbaar en worden ingekapseld met een laagje cellen. Dat betekent dat deze producten altijd in de huid aanwezig blijven en aanleiding kunnen zijn voor het ontstaan van complicaties als verhardingen. De artsen van Alizonne gebruiken daarom geen permanente injectables. Voorbeelden van permanente middelen zijn Bio-Alcamid, siliconenolie, en Artecol. Voor zeer langdurige rimpelvermindering zijn in de Alizonne kliniek, naast injectables ook tal van andere behandelingen beschikbaar. Voor meer informatie hierover zie de pagina ‘rimpelbehandeling’.

Niet permanente middelen zijn door het lichaam afbreekbaar omdat het basismateriaal waaruit het product is opgebouwd natuurlijk en herkenbaar is voor ons lichaam. Onafhankelijk van het product kan elke inspuiting bijwerkingen veroorzaken, maar bij een niet permanent middel is dit van voorbijgaande aard. Het product wordt immers afgebroken waardoor de irritatie in het weefsel verdwijnt.

Hyaluronzuur is ook in het menselijk lichaam aanwezig en heeft de eigenschap om vocht vast te houden. Deze hydraterende werking is van belang in onze gewrichten en het houdt de huid soepel en volumineus. Het materiaal van de injectable bestaat uit een gel met hyalurondeeltjes, die langzaam door het lichaam worden afgebroken en opgeruimd, zonder restverschijnselen.

Waarvoor zijn hyaluronzuur injectables geschikt?

 • verzachten van scherpe lijnen in het gelaat
 • vervagen van oppervlakkige rimpels
 • opvullen van diepere rimpels
 • verticale liplijntjes
 • afhangende mondhoeken
 • contourvorming en volume van lippen
 • corrigeren van een links-rechts verschil  

Restylane – Perlane – Restylane Touch – Restylane Lips
Perlane is geschikt voor de diepere huidlagen en geeft volumevulling bij diepe rimpels. Restylane is geschikt voor de middenlaag van de huid en vult oppervlakkige rimpels op. Restylane Touch is het meest ‘vloeibare’ product en kan voor de fijne lijntjes gebruikt wordt. Restylane Lips geeft een langdurige en natuurlijke volumevergroting van de lippen. De werkzaamheid is ongeveer 8-12 maanden afhankelijk van het gebruikte product en uw huidconditie.

Wat is sculptra en waarvoor is het geschikt?

Sculptra is een vloeistof bestaande uit meerdere aan elkaar verbonden melkzuurmoleculen in water. Het is een voor het lichaam herkenbare stof, melkzuur wordt ook geproduceerd bij spierpijn, met een lang aanhoudende werking, gebaseerd op het vasthouden van vocht en het vormen van bindweefsel. De behandeling met Sculptra verloopt gefaseerd. Voor een effect van 18 tot 24 maanden zijn 2-4 behandelingen nodig, met een tussentijd van 4 tot 6 weken. Voor het opspuiten van geïsoleerde rimpels is het niet geïndiceerd.
Sculptra is het meest geschikt voor:

 • contour van de kaaklijn en de kinvorm
 • versteviging van huidgedeelten
 • vulling van de huid naast de mondhoeken
 • verzachten van de lijntjes op de wangen

Wat is Botox en waarvoor is het geschikt?

Botox is afkomstig van het botuline toxine, dat door een bacterie wordt aangemaakt. Wanneer een zeer kleine hoeveelheid Botox in een spiertje wordt ingespoten, wordt deze gedeeltelijk en tijdelijk uitgeschakeld.

Wanneer rimpels en plooien in het gelaat ontstaan zijn door de onderliggende spierwerking, kunnen deze door middel van een Botox inspuiting worden afgevlakt.
Botox staat geregistreerd als medicijn en is niet gelabeld als rimpelonderdrukker. Prijzen: 1/3 Botox 235,-   1/2 Botox 375,-

Een Botox-behandeling is het meest geschikt voor:

 • verminderen en uiteindelijk verdwijnen van fronsrimpels
 • verminderen van kraaienpootjes
 • liften van afhangende wenkbrauwen
 • vervagen van de denkrimpel tussen de wenkbrauwen
 • liften van afhangende mondhoeken
 • verminderen van de sinaasappelhuid op de kin
 • ontspannen van te sterke of asymmetrische halslijnen
 • verzachten van een gespannen gelaatsuitdrukking

Wat is lipofilling en waarvoor is het geschikt?

Lipofilling is een methode van recycling. Er wordt op een bepaalde plaats van het lichaam (meestal de heupen of de buik) wat vetweefsel opgezogen met een speciaal daarvoor bestemde spuit. Dit vetweefsel wordt behandeld en gereinigd en tijdens dezelfde ingreep op de gewenste plaats met een kleine canule weer ingespoten. Omdat in het vetweefsel stamcellen aanwezig zijn en het ook groeifactoren bevat heeft een lipofilling een huidverjongende werking.

Lipofilling is het meest geschikt voor:

 • volumevulling van gelaatsdelen
 • volumevulling van sterk ingevallen neus-lipplooien
Back To Top