skip to Main Content

Contourverbetering

Gezonde voeding en voldoende lichaamsbeweging zijn de eerste vereisten, wanneer het gaat om het handhaven van onze gezondheid en lichaamsvorm. Toch is dat niet voldoende, de veroudering tekent ons lichaam en daarnaast spelen erfelijke factoren een rol. Om huidverslapping als gevolg van veroudering tegen te gaan is sporten alléén niet effectief en kleine vetophopingen worden door een dieet niet verminderd.

Als het gaat om pure contourverbetering zonder dat het (over)gewicht een rol speelt, zijn er tal van cosmetisch chirurgische behandelmethoden. Liposuctie of -sculpture, waarbij het overtollige vet wordt weggezogen, is dan één van de mogelijkheden. Daarnaast zijn er de zogenaamde niet-invasieve (niet door de huid) methoden, waarbij m.b.v. technieken als ultrasound en bindweefselmassage prachtige resultaten te bereiken zijn. Met name ten aanzien van contourverbetering en toename van de huidelasticiteit is succes verzekerd. Om lokale vetophopingen te verminderen is een combinatie met radiofrequentie (Thermalipo) de meest geavanceerde methode.

Drs. van der Lugt ontwikkelde een behandelconcept dat gericht is op verbetering van de lichaamscontour en vermindering van lokale vetophopingen zonder chirurgische ingreep. In het behandelplan worden de volgende technieken gebruikt:

  1. Behandeling met ultrasonore trillingen – een niet-invasieve behandeling van het onderhuidse vetweefsel.
  2. Huid- en bindweefselmassage (endermologie) – voor verbetering van de doorbloeding van de huid, stimulering van afvoer van vloeistoffen en vetten via het lymfatisch systeem, krimp van een verslapte huid, afbraak van cellulite structuren en contourverbetering.
  3. Radiofrequentie-therapie – door verwarming van het weefsel wordt een reeks processen geactiveerd, zoals de verbetering van de doorbloeding en de vorming van nieuw collageen. Hierdoor zal de huid verstrakken en cellulite verminderen. Zeker in combinatie met de hierboven genoemde ultrasoundbehandeling zijn de resultaten spectaculair te noemen.
Back To Top