skip to Main Content

Rimpelbehandeling

Gedurende het verouderingsproces wordt de elasticiteit van de huid langzaam minder. Daardoor ontstaan met het ouder worden rimpels en plooien. Door verschillende oorzaken kan dit echter ook op jongere leeftijd al plaatsvinden. Er zijn diverse behandelingsmethoden. Welke gebruikt wordt hangt onder meer af van de oorzaak van het ontstaan van rimpels en plooien. In effect variëren de diverse methoden van tijdelijk tot zeer langdurig. Naast het behandelen van bv. de gehele gezichtshuid, is het ook mogelijk één of meerdere rimpels of huidplooien afzonderlijk te behandelen. Naast het behandelen van b.v. de gehele gezichtshuid, is het ook mogelijk één of meerdere rimpels of huidplooien afzonderlijk te behandelen.

Voor het onderscheiden van rimpels of plooien in de gelaatshuid is het volgende belangrijk om te weten: rimpels ontstaan door elasticiteitsverlies (collageenafname) van de huidstructuur. Dit is een normaal verschijnsel bij een toenemende leeftijd. De rimpels zijn altijd zichtbaar, ook als u uw gezicht ontspant (b.v. de fijne lijntjes rondom de ogen, op de wangen en rondom de mond). Plooien worden veroorzaakt door de gelaatsmimiek, waarbij gezichtspieren de bovenliggende huid in plooien trekken, en zijn dus duidelijker te zien bij bepaalde expressies (fronslijnen, voorhoofdslijnen, de neus- en mondhoekplooi en de mondhoeken). Voor een aantal rimpels of plooien, in een beperkt huidgebied, is er de volgende keuzemogelijkheid:

1. OPVULLING VAN DE RIMPEL MET EEN SPECIAAL DAARVOOR ONTWIKKELD (TIJDELIJK) VULMIDDEL:

De door Alizonne toegepaste merknamen Juvederm – Stylage – Restylane – Perlane bestaan allen uit hyaluronzuur, een gel, welke door het lichaam als een natuurlijke stof wordt herkend en daardoor geen allergische of afstotingsreacties veroorzaakt. De inspuiting is geschikt voor diepere en oppervlakkige rimpels in de huid, zoals de neusplooi, liplijntjes, afhangende mondhoeken, denkrimpels tussen de wenkbrauwen en ook voor een volumevergroting van de lippen.

Sculptra – een vloeistof bestaande uit meerdere aan elkaar verbonden melkzuren in water. Het is een door het lichaam te herkenen stof, melkzuur wordt ook geproduceerd bij spierpijn, met een lang aanhoudende werking die vocht vasthoudend en bindweefsel vormend is.

Lipofilling – een methode van recycling. Er wordt op een bepaalde plaats van het lichaam (meestal de heupen, knieën of de buik) wat vetweefsel verwijdert middels een vereenvoudigde liposuctie. Dit vetweefsel wordt behandeld en gereinigd en op de gewenste plaats weer ingespoten, tijdens dezelfde ingreep. Het resultaat is blijvend en zeer geschikt voor een invallende kaaklijn of sterk ontwikkelde neus- mondplooien.

2. HET UITSCHAKELEN VAN DE SPIER DIE DE RIMPEL OF PLOOI VEROORZAAKT:

Botox – wanneer rimpels en plooien in het gelaat ontstaan door de onderliggende spierwerking, kunnen deze door middel van een Botox inspuiting worden afgevlakt. Met name fronsrimpels, de plooien tussen de wenkbrauwen en kraaienpootjes kunnen op deze wijze met succes behandeld worden. Prijzen: 1/3 Botox 235,-  1/2 Botox 375,-

3. HET VERBETEREN VAN DE HUIDKWALITEIT MET EEN VAN DE VOLGENDE TECHNIEKEN:

Radiofrequentie Thermaclinic of Accent – door het toepassen van radiofrequentie op de huid wordt er een elektromagnetisch veld opgewekt diep in het weefsel. Dit leidt tot een cascade aan processen in het weefsel, allen ten gunste van huidverstrakking.

CO2-laser – middels een CO2-laser behandeling kan de huid ook plaatselijk van rimpels ontdaan worden, zoals op de bovenlip of de kraaienpootjes rondom de ogen.

Fraxel laser methode -hierbij wordt met een laser, waarvoor een soort ‘theezeefje’ geplaatst is, heel kleine kolommen weefsel verdampt die vanuit de onbehandelde huid erom heen weer snel hersteld. Daardoor is de genezingsperiode kort en levert de behandeling sociaal geen beperking op. Wel is het noodzakelijk de behandeling meerdere keren uit te voeren (gemiddeld 3-5 sessies) om het gewenste effect te bereiken. Het voordeel van de fraxelmethode is dat er afhankelijk van de gebruikte golflengte weinig risico bestaat voor pigmentveranderingen. Een donkere huid kan dus ook behandeld worden.

Omnilux LED Lichttherapie -door verschillende lichtkleuren te gebruiken die door LED lampen worden uitgezonden is op een heel eenvoudige wijze een groot effect te krijgen in huidverbetering. Deze methode is niet-invasief, wordt als zeer prettig ervaren en heeft geen bijwerkingen of risico’s op pigmentveranderingen of blaarvorming. De LED toepassing biedt in combinatie met verschillende andere rimpelbehandelingen het absolute topniveau op dit moment.

Back To Top