skip to Main Content

Haarverdunning en kaalheid

De grapjes over mannen met een kalende kruin of toupetje kennen we allemaal maar voor de persoon zelf is dit alles behalve leuk. Voor vrouwen die kampen met dun haar of zelfs haaruitval is het probleem nog groter. Iedereen heeft ongeveer 150.000 haarzakjes. Elke haarzakje heeft een groeifase van 4 a 5 jaar waarna de haar uitvalt en er een nieuwe haar gevormd wordt. Deze groeicyclus herhaalt zich ongeveer 25 keer en dan sterft het haarzakje af.

Kaalheid of verdunning van de haardos heeft vele oorzaken. De meest voorkomende vorm van haaruitval heet alopecia androgenetica waarbij er het hormoon DHT uit testosteron gevormd wordt en zich bindt aan de androgeenreceptor van het haarzakje. Hierdoor wordt de groeifase verkort tot enkele maanden en sterft het haarzakje af. Als dit proces zich bij veel haarzakjes voordoet, wordt de haardos steeds dunner en treedt uiteindelijk kaalheid op. Het aantal androgeenreceptoren dat iemand heeft is genetisch bepaald. Een andere vorm is diffuus haarverlies wat o.a. veroorzaakt kan worden door een chronische ziekte, bloedarmoede, schildklierstoornis, stress of voedingstekorten. De derde vorm van haaruitval is alopecia areata waarbij er door stoornissen in het afweersysteem ronde kale plekken optreden.

Haartransplantaties en stamcel technieken zijn redelijk bekend maar nog steeds langdurige en kostbare methoden. De Mesotherapie, waarbij vitaminen en aminozuren in de huid worden geïnjecteerd, heeft bewezen dat er stimulatie van weefsels mogelijk is. De opkomst van PRP, bloedplaatjes verrijkt plasma, geeft gegarandeerd groei door de aanwezigheid van eigen groeifactoren. Een combinatie ligt dan voor de hand om PRP middels Mesotherapie toe te passen en sinds enige tijd wordt deze techniek ook toegepast op de hoofdhuid. Het is geen wondermiddel voor complete kaalheid maar de bekende inhammen en verdunning van de haren die optreed naarmate we ouder worden reageren heel goed op deze behandeling. Wetenschappelijk is aangetoond dat dit voor zowel mannen als vrouwen effectief is.

Bloedplasma

Bloed bestaat uit bloedplasma, rode en witte bloedcellen, eiwitten, fibrine en bloedplaatjes. Na bloedafname en scheiding van de rode bloedcomponenten door middel van centrifugeren blijft bloedplasma met een hoge concentratie bloedplaatjes en witte bloedcellen over. Bloedplaatjes bevatten een grote hoeveelheid aan groeifactoren die cellen en bloedvaatjes stimuleren tot vermeerdering en dus weefsels kunnen herstellen.

Wat is Glofinn PRP Hair?

De Glofinn PRP haarvermeerdering is een vorm van mesotherapie van de hoofdhuid waarbij de hoogste concentratie groeifactoren op een ingenieuze manier worden verkregen. Er worden 4 buisjes bloed afgenomen. Deze worden meteen gecentrifugeerd waardoor er scheiding van de bloedbestanddelen en bloedplasma optreedt. De rode bloedbestanddelen worden uit de buisjes verwijderd en de buisjes worden nogmaals gecentrifugeerd. Nu zitten alle bloedplaatjes en witte bloedlichaampjes onder in het buisje en dit noemen we PRP, bloedplaatjes rijk plasma. Het overige plasma is nog steeds verrijkt met voedingstoffen, eiwitten en fibrine. Dit plasma wordt door een speciaal filter geperst om water en overige ongewenste bestanddelen te verwijderen. Uiteindelijk blijft er PPP, bloedplaatjes arm plasma, over wat veel fibrine bevat. Fibrine versneld weefsel reparatie en regelt de afweer reactie van het lichaam. De PRP en PPP vormen een unieke combinatie die de haarzakjes tot groei aanzetten.

Voor wie is PRP Glofinn Hair geschikt?

De methode is geschikt voor zowel mannen als vrouwen met haarverdunning en optredende kaalheid waarbij geen chronische ziekte aan ten grondslag ligt. Ook na een eerdere haartransplantatie is de methode toe te passen. Over het algemeen volstaat 1 behandeling maar een herhaling kan wenselijk zijn. Het eerste resultaat is na 3 maanden zichtbaar.

Het behandelproces

Tijdens een vrijblijvend consult met de arts van Alizonne wordt beoordeeld of u in aanmerking komt voor een behandeling met Glofinn PRP Hair. Hiervoor is een medische anamnese en haar onderzoek noodzakelijk. Op de dag van de behandeling worden er foto’s gemaakt van de hoofdhuid. Deze foto’s worden in een later stadium gebruikt om een vergelijk te kunnen maken met de oude situatie. Na het maken van de foto’s wordt u naar de behandelruimte gebracht. Allereerst wordt er bloed afgenomen voor het bereidingsproces van de PRP/PPP. Daarna wordt de hoofdhuid in een ring verdoofd met een locaal anastheticum zodat u niets van de behandeling voelt. Vervolgens wordt met een micro naald roller de hoofdhuid behandeld om alvast de fibroblasten en bloedplaatjes te stimuleren. Daarna wordt op de sterkst aangedane plekken met een klein naaldje de PRP ter hoogte van de haarzakjes in gespoten. Vervolgens wordt de gehele hoofdhuid met de PPP geïnjecteerd.

Na de behandeling neemt u plaats onder de LED lamp. LED therapie is een lichtbehandeling die bloedplaatjes en andere cellen stimuleert waardoor de groeifactoren meteen actief worden en het resultaat verbeterd. Deze LED therapie kan, indien nodig, enkele malen herhaald worden. Soms wordt de micro naaldroller mee gegeven naar huis om dagelijks de hoofdhuid te stimuleren, vergelijkbaar met het effect van een haarborstel. Ook kan er minoxidilgel worden voorgeschreven.

De totale behandelingsduur is afhankelijk van de grootte van het te behandelende gebied. Na de behandeling kunt u een licht beurs gevoel van de hoofdhuid verwachten, dit verdwijnt na 1 a 2 dagen. U mag uw haar gedurende 24 uur niet wassen en fel zonlicht op de hoofdhuid moet voorkomen worden.

Back To Top