skip to Main Content

Verwijde (been)vaatjes

Miljoenen mensen hebben couperose in het gelaat of andere in de huid zichtbare bloedvaatjes. De meeste mensen zouden graag verlost worden van dit cosmetisch probleem. Wijnvlekken bestaan uit talrijke dicht opeengepakte bloedvaatjes. De huid krijgt daardoor een rode of blauwrode kleur.

Couperose is een zichtbare verwijding van de bloedvaatjes in het gelaat en spiders kunnen door een kleine beschadiging ontstaan waardoor ter plekke kleine vaatknopjes ontstaan. Deze vaatafwijkingen worden evenals de dicht onder de huid liggende rode of blauwe bloedvaatjes op benen vaak als cosmetisch storend beschouwd. Er is een makkelijke en definitieve oplossing voor deze vaatafwijkingen. De behandeling is niet sociaal storend en brengt geen schade toe aan het omringende weefsel.

Waaruit bestaat een vaatbehandeling?

Lasers zijn in staat intensieve lichtflitsen te produceren van bepaalde golflengten, waarbij de keuze van het type Laser bepaald wordt door het huidtype, de grootte en diepte van de bloedvaatjes en het lichaamsdeel. De Nd-Yag laser heeft een golflengte van 1064 nm en is zeer geschikt voor de behandeling van beenvaatjes, waardoor ook dieper gelegen vaatjes of voeders van spataderen kunnen worden behandeld. De Intense Pulsed Light VL methode biedt een scala aan golflengtes waardoor deze zeer geschikt is voor behandeling van vaatjes en couperose in het gelaat voor alle huidtypes.

Er wordt bij deze lichtbehandelingen een zeer selectieve lichtbundel op de huid gegeven. Dit licht wordt geabsorbeerd door het hemoglobine (bloedpigment) in de rode bloedcel die daardoor verwarmd wordt. Door deze verwarming wordt het bloedvat afgesloten. Het omringende weefsel en de erboven liggende huid blijven hierbij intact, omdat deze niet gevoelig is voor de gekozen golflengte van de lichtbundel. Na de behandeling verdwijnt het vaatje langzaam, doordat de restanten ervan door het lichaam op natuurlijke wijze worden afgevoerd.

Met de TC 3000 wordt via een heel dun naaldje precies in het vaatje een geluidsgolfje gegeven waardoor het vaatje wordt afgesloten. Deze thermocoagulatie is zeer geschikt voor spiders in het gelaat, geringe couperose en het nabehandelen van beenvaatjes.

Door de combinatie van deze 3 methoden hebben we de ervaring dat met gemiddeld 2 behandelingen storende vaatjes kunnen worden opgeruimd.

Back To Top